Тиждень української писемності та мови

/Files/images/tijden_pesemnost/Новый рисунок (2).png

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності та мови тривали упродовж тижня з 07.11.2016 року по 11.11.2016 року в загальноосвітній школі I - III ст. №8 Світловодської міської ради під девізом «Квітни, мово солов’їна!”

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора-Літописця, відзначає День української писемності та мови. Це однез тих свят, коли кожен має нагоду відчути себе частинкою свого народу з його героїчною історією, багатою культурою і прекрасною, Богом дарованою, мовою.

/Files/images/tijden_pesemnost/PB083905.JPG

Учні 9 – А класу (класний керівник Полтавець Т. А.) оформили стенд до Дня писемності, переглянули кліп на пісню М. Звірід «Земле моя рідна, Україно», створили презентацію «9 листопада – День української писемності і мови».

/Files/images/tijden_pesemnost/PB083903.JPG

Мельник Н. М. , вчитель української мови та літератури, залучила восьмикласників до проведення відкритого заходу для учнів 5-11 класів «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема».

/Files/images/tijden_pesemnost/PB083899.JPG/Files/images/tijden_pesemnost/PB083937.JPG

Вчитель – мовник Ревнивцева Л. П. провела мовознавчий турнір «Наша мова – диво калинове» для учнів 7 класів, під час якого команди змагалися в цікавих конкурсах : «Лексична хвилинка», «Фразеологічні розсипи», «Синонімічне різнобарв’я”, «Проби пера».

/Files/images/tijden_pesemnost/DSC04034.JPG/Files/images/tijden_pesemnost/DSC04063.JPG

У 6 – Б класі відбулася інтелектуальна гра «О мово рідна! Золота колиско…», яку підготувала і провела вчитель української мови та літератури Грінченко В. М..

/Files/images/tijden_pesemnost/DSC04118.JPG /Files/images/tijden_pesemnost/DSC04137.JPG

Учні 9-11 класів охоче приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Україна на зламі тисячоліть».

/Files/images/tijden_pesemnost/PB083883.JPG /Files/images/tijden_pesemnost/PB083888.JPG

9 листопада в школі стартував 1-ий етап ХVII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

/Files/images/tijden_pesemnost/PB083879.JPG

Усі проведені заходи сприяли розвиткусловникового запасу учнів, повагий інтересу до мови та писемності в Україні, виховували бережливе ставлення до традицій народу, його історії, культури.

Кiлькiсть переглядiв: 165