Повернутися до звичайного режиму

Відкрите засідання гуртка «Європейський клуб» на тему: «Традиції святкування Нового року в різних країнах світу»

Казковий, чарівний, таємничий Новий рік– одне з найулюбленіших та найпопулярніших свят в багатьох країнах світу.

Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх етно-національних традиціях і релігійних переконаннях.

Напередодні Нового року у ЗШ I – III ступенів №8 відбулося відкрите засідання гуртка «Європейський клуб»(керівник – Мєтова О.А.), на яке були запрошені учні 7, 8 класів. Тема засідання – «Традиції святкування Нового року в різних країнах світу»

Учні познайомилися з історією ялинки, як традиційного атрибуту новорічних свят, зокрема, дізналися, що історія новорічної ялинки дуже давня і бере початок від гунів, також дізналися про традиції прикрашання ялинки від найдавніших часів(коли кельти прикрашали ялинки кишками тварин) до традиційних, зокрема, новорічної кулі, що символізує райські яблука. Особливо зацікавила дітей інформація про історію новорічних вітальних листівок, які з´явилися в Китаї, а вже потім у Європі.

Діти переглядали тематичні презентації, які яскраво демонстрували особливості святкування Нового року в різних країнах світу, традиції вітання та ознайомилися з оригінальними подарунками, які дарують один одному жителі різних країн світу.

Новий Рік- це не тількиноворічна ялинка, подарунки і феєрверк. Це ще й оригінальні страви, і довгоочікувані традиційні кулінарні шедеври. У різних країнах існують свої національні новорічні страви, які обов'язково присутні на столах з нагоди цього чарівного свята. Вважається , як стіл накриєш, так наступний рік і пройде! Тому діти із задоволенням ознайомилися із традиційними стравами народів світу: від традиційної індички у французів до плумпудинга у англійців та оригінальної мусаки у болгар.

Також діти дізналися про особливості зустрічі Нового 2018 року – року жовтого земляного Собаки .

Протягом засідання діти переглядали цікаві відеоролики, насолоджувалися гарними новорічними піснями.

Завершився захід щирими вітаннями від гуртківців:

Хай Новий рік у вишиванці
Розбудить Вас щасливо вранці,
І принесе у Вашу хату -
Усмішку й радощів багато.

Розбудить приспані надії,
Зерном і щастям Вас засіє,
Зігріє миром і любов’ю
І подарує Вам здоров’я !

Керівник гуртка Мєтова О.А.

/Files/images/gurtok/IMG_2081 (1).JPG

/Files/images/gurtok/IMG_2103 (1).JPG

/Files/images/gurtok/IMG_2112 — копия.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 290