Профорієнтаційна екскурсія на виробництво для учнів 9-х класів ЗШ № 8

Закінчується навчальний рік, і перед випускниками 9-х класів постає важливій вибір – де продовжити навчання, яку професію обрати у майбутньому житті? Сьогодні зростає попит на кваліфікованих робітників. Виявляється, що у наш час працювати за робітничою професією можна творчо та із задоволенням.

У цьому переконались старшокласники загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 8 Світловодської міської ради, для яких Світловодський міськрайонннй центр зайнятості організував профорієнтаційну екскурсію на одне з найбільш потужних підприємств нашого району - ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром». З метою профорієнтаційної роботи 16.05.2018 року під керівництвом Пипич Олени Вікторівни, начальника відділу підтримки безробітних, у супроводі заступника директора з виховної роботи Макаренко Ірини Валентинівни та класного керівника Мельник Наталії Миколаївни учні 9-х класів школи відвідали Головний завод цього підприємства. На підприємстві учнів зустріли головний інженер Головного заводу Карачевцев Борис Вікторович та начальник служби з охорони праці Якимець Микола Васильович. Вони розповіли дітям про продукцію, яку випускає завод, познайомили з інфраструктурою об’єднання. Після обов’язкового інструктажу з БЖ учні вирушили до виробничих цехів. Переходячи з цеху в цех, учні послідовно познайомилися з технологічним процесом виготовлення бетонних конструкцій від початкової стадії до останньої, побувавши на складі інертних матеріалів, у ремонтно-механічному цеху, на арматурній дільниці, у формовочному цеху та в цеху готової продукції. Під час екскурсії з учнями зустрівся директор заводу Бурянський Михайло Миколайович, який розповів учням про спеціалістів, яких потребує підприємство, закликав отримувати робітничі професії та повертатися працювати на підприємства рідного селища.

Екскурсія була надзвичайно цікава та змістовна, вона розширила уявлення молоді про робітничі професії підприємства. Такі заходи допомагають учнівській молоді зорієнтуватись на ринку праці та зробити свідомий вибір майбутньої спеціальності.

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056059.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056049.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056038.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056047.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056056.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056061.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056066.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056112.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056120.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056124.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056132.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056152.JPG

/Files/images/vihovna/ekskursya_golovniy_z/P5056148.JPG

Заступник директора з виховної роботи

Макаренко І.В.

Кiлькiсть переглядiв: 211