Тиждень рідної мови «Мово рідна, слово рідне»

Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови в школі з 20.02. по 24.02 2017 року пройшов тематичний тиждень «Мово рідна, слово рідне». Заходи, проведені в рамках тижня, дали змогу учням ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

Відкриття тижня (20 лютого) розпочалося з конкурсу учнівських тематичних стіннівок «Збережемо чистоту рідної мови» та ярмарку крилатих висловів «Народ скаже, як зав’яже». Цього ж дня учні мали змогу ознайомитися з тематичною книжковою виставкою «Кращої, ніж рідна, мови не буває», організованою вчителем української мови та літератури Полтавець Т.А. та завідувачем бібліотеки Комаревською А.Т..

21 лютого відбувся конкурс читців «Моя мова – найдивніше диво» з мультимедійним супроводом серед учнів 9-тих класів. Палко і трепетно звучали віршовані рядки, лунали мелодії пісень. Учні щиро висловлювали теплі почуття до рідної мови. Вчитель Полтавець Т. А. розповіла присутнім про історію свята, навела цікаві факти про мову, закликала учнів берегти, плекати її,пишатися тим, що ми українці. Учні початкових класів у цей день взяли активну учать у виставці малюнків «Буду я навчатись мови золотої».

У Міжнародний день рідної мови всі класи взяли участь у проведенні загальношкільного флешмобу «Вишиванка».

22 лютого вчителем Ревнивцевою Л.П. у 7-Б класі проведено виховних захід «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова!», присвячений Міжнародному дню рідної мови. Складовими свята були конкурс знавців української мови «Угадай слово», мовна вікторина «Словникова скарбничка», декламування віршів про мову Д. Білоуса, О. Підсухи, С. Воробкевича.

Справжнім святом рідної мови для молодших школярів стало проведення 22 лютого конкурсу декламаторів поезій про рідну мову серед учнів 1-4-х класів, а 23 лютого – фестивалю «Наша мова калинова» для учнів 5-11-х класів, на якому діти представили інсценізації уривків творів класиків української літератури. Мультимедійну презентацію до заходу підготувала Полтавець Т.А.. Виступи були настільки вражаючими, що журі важко було визначити переможців. Директор школи Омельченко С.М. вручила грамоти та подяки активним учасникам.

Завершився тематичний тиждень усним журналом «Мова – духовна скарбниця народу», який для учнів 6-го та 11-го класів підготувала та провела вчитель української мови та літератури Грінченко В.М.

Проведені заходи сприяли формуванню в учнів ціннісного ставлення до своєї країни, рідної мови, звичаїв та традицій свого народу. Школярі долучитися до цілющого джерела духовної скарбниці українського народу, по-справжньому відчули себе українцями

Адміністрація школи
Кiлькiсть переглядiв: 220